. Въпросният участък е от 156-ти км, след пътен възел Белозем“,

...
. Въпросният участък е от 156-ти км, след пътен възел Белозем“,
Коментари Харесай

Експерт: Липсата на отводняване на места може да доведе до аквапланинг на АМ Тракия

 . Въпросният сектор е от 156-ти км, след пътен възел " Белозем “, до 168-ми км преди пътен възел " Оризово “ в посока София. 

Междувременно специалисти от Института по пътна сигурност откриха пропуски в ремонтираната към този момент права. С фрезоване на остарелият асфалт стартира ремонтът на трасето в посока София, а в новия сектор специалистите виждат проблем – липсва окоп, което основава проблем за отводняването. 

Според пътния специалист Николай Младенов, който е с 40 години стаж като архитект, неналичието на отводняване тук-там ще докара до компрометиране на новата настилка. Казва, че е вероятен и аквапланинг.

Експертите остават удовлетворени от положения асфалт. Няма неравности, поставени са ограничаващи системи, има маркировка. От Пътната организация оповестяват, че близо 3 километра са с сменена основа. От АПИ обявиха, че канавка не е имало и няма потребност от нея, защото трасето се отводнява посредством естествения напречен надолнище. Предвидено е и построяването на дренаж зад мантинелата, заяви btv.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР